Interesse in een onvergetelijk dansfeest?

Je bent nog maar 3 eenvoudige en snelle stappen verwijderd van een leuk dansfeest. Wees snel want de agenda loopt snel vol.

DJ Olivier - Stap 1

Beschikbaarheid

EERSTE STAP: Controleer in de online agenda van Olivier of je gewenste feestdatum nog beschikbaar is.

DJ Olivier - Stap 2

Budget

TWEEDE STAP: Selecteer een aantal wensen en ontvang meteen een eerste prijsraming in je mailbox.

DJ Olivier - Stap 3

Kennismaking

DERDE STAP: Plan een persoonlijke kennismaking met Olivier en bespreek alles wat nodig is om met vertrouwen te kunnen beslissen.

Factoren die de DJ kosten bepalen

In je zoektocht naar een DJ zal je gegarandeerd grote prijsverschillen zien tussen de verschillende offertes van DJ’s.

Dit komt door een combinatie van factoren die van invloed zijn:

 • kennis en ervaring
 • muziekverzameling
 • DJ materiaal
 • werkwijze
 • voorbereiding
 • feestlocatie
 • aantal uren
 • vraag en aanbod

Om te vermijden dat je in je prijsvergelijk tussen DJ’s appelen met peren gaat vergelijken, gaan we wat verder in op de details van alle kosten.

Kennis en ervaring van de DJ

Ervaring als DJ komt met de jaren en door heel veel verschillende soorten feesten. Je leert als DJ omgaan met onverwachtse situaties. Je weet hoe je bijna elk soort publiek op de dansvloer krijgt of in elk geval kan laten genieten van de beste muziek op dat moment.

Ervaring leer je niet in één keer, maar met vallen en opstaan.

Goede DJ’s hebben in het verleden veel geleerd van moeilijke en vervelende situaties. Ze weten hoe ze die situaties het beste kunnen vermijden of oplossen.

De muziekverzameling

Het samenstellen en bijhouden van een goede muziekverzameling vergt tijd en werk, zeer veel tijd en werk. Daar komt veel meer bij kijken dan muziek in een winkel kopen of downloaden. Dat is slechts de eerste stap.

Vooral in deze tijd waar muziek zeer vlot en gemakkelijk beschikbaar is, komt het er op aan om als DJ niet voor kwantiteit maar vooral om kwaliteit te gaan in je muziekverzameling. Dat betekent dat je als DJ elk muzieknummer grondig evalueert, wikt en weegt, en pas dan een plek geeft in je verzameling.

Door elk nummer de juiste kenmerken mee te geven en te optimaliseren, kan een nummer tijdens een feest op het juiste moment snel terug gevonden worden en in optimale conditie worden afgespeeld.

Het gebruikte DJ materiaal

Een degelijke muziekinstallatie gebruiken is van belang voor de geluidskwaliteit en om vervelende problemen zo veel mogelijk te vermijden. Maar zelfs dan kan er nog altijd iets misgaan. Een professionele DJ denkt ook aan noodscenario’s om in het slechtste geval toch weer verder te kunnen met backup materiaal.

Niets is zo vervelend als een volle en enthousiaste dansvloer in combinatie met plots haperende techniek. Snel en soms geheel onopgemerkt problemen oplossen is dan bij wijze van spreke van onschatbare waarde.

Een persoonlijke aanpak

Een persoonlijke aanpak van de DJ vertaalt zich in diverse zaken:

 • een persoonlijke kennismaking op lokatie
 • meerdere momenten van afstemming vooraf
 • met je meedenken door tips en advies te geven voor een fantastisch feest
 • de voorbereiding vooraf
 • contact en gezamenlijke evaluatie achteraf

Al deze aspecten vragen iets meer tijd en aandacht dan snel en onpersoonlijker seriewerk.

De locatie van je feest

Het transport en opstellen van materiaal, alsook de benodigde reisttijd voor de DJ kunnen een invloed hebben op het benodigde DJ budget.

In het binnenland zijn deze kosten meestal beperkt. Als de locatie zich in het buitenland bevindt kan dit aardig oplopen indien er bijvoorbeeld sprake is van vliegtransport.

Bij een feest in het buitenland is het meestal aan te raden om in goed overleg met je DJ gebruik te maken van een lokale partij die de geluid- en lichtinstallatie regelt. Op die manier ben je ook verzekerd dat eventuele problemen snel opgelost kunnen worden.

Het gewenste aantal uren

Hoe meer uren je wenst, hoe goedkoper de gemiddelde prijs per uur voor je DJ zal worden. Sommige DJ’s bieden een vaste prijs voor een gehele avond, ongeacht het startuur en uiteindelijke einduur. Dergelijke formule kan enorm gunstig zijn als je vooraf met zekerheid weet hoe lang je feest gaat duren, maar als je feest vroeger eindigt heb je meestal gemiddeld meer betaald dan bij een flexibele formule met minimum aantal uren en optioneel aantal extra uren achteraf. Bereken je DJ prijs dus op basis van het minimum aantal gewenste uren waar je zeker over bent en niet het maximum aantal.

Ook vraag en aanbod (beschikbaarheid) beïnvloeden de DJ kosten

Tot slot wordt de prijs van een DJ ook bepaald door vraag en aanbod. In het geval van een DJ kan je hier eigenlijk ook spreken over populariteit versus beschikbaarheid.

Goede DJ’s zijn gewild. Je geeft niet elke dag een feest, en je wil je gasten een onvergetelijke avond met de beste muziek bezorgen. Elk feest is ook anders en dat vraagt van de DJ ook veel flexibiliteit en inzicht om optimaal in te spelen op wat een publiek wil.

Inbegrepen in een prijsofferte van DJ Olivier

 • +30 jaar professionele DJ ervaring
 • alle genres, retro en hedendaagse hitparade
 • persoonlijke kennismaking op locatie of via video-chat
 • meermaals persoonlijke afstemming mogelijk
 • lijst met verzoeknummers is mogelijk, geen verplichting
 • enkel materiaal van topkwaliteit
 • samenwerking met professionele partners voor geluid en licht
 • binnen- en buitenland, zonder extra kosten in omgeving Antwerpen
 • flexibele formules, op basis van vooraf gewenst minimum aantal uren

Lees de authentieke DJ reviews van klanten die jou voorgingen en controleer beschikbaarheid.

Interesse in een onvergetelijk dansfeest?

Je bent nog maar 3 eenvoudige en snelle stappen verwijderd van een leuk dansfeest. Wees snel want de agenda loopt snel vol.

DJ Olivier - Stap 1

Beschikbaarheid

EERSTE STAP: Controleer in de online agenda van Olivier of je gewenste feestdatum nog beschikbaar is.

DJ Olivier - Stap 2

Budget

TWEEDE STAP: Selecteer een aantal wensen en ontvang meteen een eerste prijsraming in je mailbox.

DJ Olivier - Stap 3

Kennismaking

DERDE STAP: Plan een persoonlijke kennismaking met Olivier en bespreek alles wat nodig is om met vertrouwen te kunnen beslissen.